Boka synundersökning i Göteborg

      Kommentarer inaktiverade för Boka synundersökning i Göteborg

Nu finns det många lediga tider att boka synundersökning i Göteborg. Som så mycket annat månaderna efter jul så drar sig många för extra utgifter och en sådan sak man gärna väntar med att lägga pengarna på är ögonen. Det är klart att det kan bli en ganska stor kostnad för den som redan har det skralt men vi som jobbar med synoptik tycker så klart inte att man ska vänta med att boka synundersökning om man känner eller tror att man ser dåligt. Dålig syn leder ofta till ständig huvudvärk och det är det nog ingen som gillar att gå omkring med.

Synundersökning på elever

Det vi brukar ha mest dessa månader när det finns många lediga tider för synundersökning är ungdomar och barn som fortfarande går i skolan. Både synundersökning och glasögonbågar är så mycket billigare för barn än för vuxna då det bland annat är subventionerat av staten. De ungdomar som ska ta AM-kort eller B-kort behöver också göra en synundersökning innan de får ta sitt körkort. Det finns ju även de som kör upp i januari, februari eller mars som måste boka synundersökning om de vill ha sitt körkort i tid. Så kunder har vi hela tiden men högtrycket är inte under december till februari i alla fall.

Hur går en synundersökning till?

För dig som ska gå på en synundersökning i Göteborg med ditt barn eller ungdom för första gången kanske det är bra om du på ett enkelt sätt kan informera ditt barn innan om hur det går till. Räkna med att det tar ungefär 30 minuter att genomföra synundersökningen. Ditt barn kommer att få titta in i ett instrument för att se hur ljuset kommer in i ögat. Sedan ställs några allmänna frågor om hälsan och därefter får barnet titta genom ett mätinstrument på olika tavlor för att se om några synfel förekommer och i så fall vilken styrka som kan behövas, sedan får barnet prova ut ett par glasögonbågar. Sätt gärna av en timme sammanlagt för synundersökningen och eventuell utprovning.