Hitta lägenhet i Hammarby Sjöstad

      Kommentarer inaktiverade för Hitta lägenhet i Hammarby Sjöstad

Att försöka hitta lägenhet i Hammarby Sjöstad kan vara krävande och det behövs både lite tur men främst kontakter. Så är det nästan alltid när man letar efter hyreslägenheter, att det är bra med kontakter och ”mun till mun” annonsering. Sprid budskapet vidare, så att säga, så är det alltid någon som har en kompis som har en kusin som har en flickvän vars kompis vän precis ska hyra ut sin lägenhet i Hammarby Sjöstad. Ungefär så. Det bästa du kan göra är att i förebyggande alltid ställa dig i en bostadskö för att samla poäng. Just för Hammarby Sjöstad så är det i Bostadsförmedlingen i Stockholm AB du ska köa.

Hammarby Sjöstads historia

Det roligaste med Hammarby Sjöstad är egentligen dess historia, hur Sjöstaden främst byggdes för att bli en OS-by men utvecklades i stället till ett av Stockholms största utvecklingsprojekt för stadsdelar och med högt miljötänk. För några 100 år sedan var Hammarby Sjö nästan enbart bebyggd av industrier då det passade för den tillverkning som var i behov av mycket vatten som pumpades upp ur Hammarby Sjö. När industrierna mer och mer försvann runt 1930-talet efter att Hammarbyleden hade byggts blev Hammarby Sjö mer och mer lik en soptipp som senare utvecklades till en kåkstad. Kåkstaden fanns kvar ända till 1998 då bostadshus planerades att byggas.

Att bo i Hammarby Sjöstad

Varför söker man lägenhet i Hammarby Sjöstad? Numera är Hammarby Sjöstad allt annat än en soptipp och kåkstad. Läget är fint nära vatten och det har satsat otroligt mycket pengar på att bygga med hänsyn till miljön. Det finns mycket arkitektur i de olika bostäderna och uppbyggnaden kring dessa och man hämtar bland annat inspiration från Barcelona och Paris. Det planerades en OS-by till 2004 vilket förändrade hela historien men även intresset kring den nya sjöstaden som inte varit särskilt intressant rent politiskt, men nu satsades det plötsligt pengar på projektet. Nu blev det aldrig någon OS-by men projektet bostadsbygge har fortsatt och numera är Hammarby Sjöstad ett jättefint område att bo i.