Isolering

Bland ett av de mest omtalade ämnena kring hus och husbyggen är isolering. Det finns flera sätt att isolera ett hus eller kanske se till att huset är isolerat så att det inte läcker ut av värmen. Det man först tänker på är säkert isolering som sitter i väggar och vindsutrymmen men det finns flera andra sätt att hålla värmen kvar inomhus. Till exempel har du isolering i golven och här finns det olika sätt att göra, sedan finns en annan otroligt viktig sak att tänka på och det är vilka isoleringsvärden huset eller byggnadens fönster har. Här finns mycket pengar att spara på minskad energi, särskilt i dagens samhälle med skyhöga elpriser och dyra drivmedel.

Isolering av hus

Kontrollera alltid hur ditt hus eller framtida hus är isolerat, för här kan du spara pengar eller alternativt behöva lägga stora summor på isolering. Kolla vindsutrymmet hur det ser ut och naturligtvis elräkningen som säljarna har haft det senaste året/åren. Det hjälper till att bedöma hur bra huset klarar eventuella värmeläckor. Nu för tiden görs det även energideklarationer som hjälper dig att hitta vart förbättringar bör göras, om det kanske är fönstren som behöver bytas ut, kanske inte i hela huset men på vissa ställen. Eller är vinden oisolerad? Ja då vet du vart du ska börja isolera någonstans.

Bra isolering = bättre ekonomi

Med bra isolering i ditt hus så kommer så småningom även din ekonomi att bli bättre. Självklart måste du först lägga ut för tilläggsisolering, byte av fönster och kanske tak, men detta har du igen efter x antal år och även om du ska sälja huset framöver. Färre personer vill köpa ett hus med dålig isolering och börja med att byta alla fönster och tilläggsisolera i tak, golv och på vinden. Det är ingen kul grej att lägga ut pengar på men du får tillbaka det med råge längre fram.