Optidrain – en varm och torr grund

Fuktspärrteknik är experter på allt vad som gäller att fuktsäkra ditt hem. Här i mitt inlägg kan du även få en mer djupdykning när det gäller just Optidrain. I Optidrain, som är en skiva, är varje expanderas polystyren plastkula helt omsluten av bitumen och latexlim. Detta gör att skivan förhindras att absorbera vatten och fukt samt att den unika porstrukturen ser till att det finns en väg för vatten och fukt att transporteras bort.

Om man jämför Optidrain och det systemet med andra konkurrerande märken så handlar det om att man istället för att klä utsidan med fiberduk så har man duken utanpå skivorna. Optiwebduken som den också kallas är vattentät utifrån men diffusionsöppen inifrån och fungerar med andra ord som gore-tex. Den har med andra ord mycket hög isoleringsförmåga på grund av att skivorna i sig håller sig helt torra och behöver bara ta hand om fukt som kommer inifrån källarväggen.

Fördelarna är många

Men bland annat så pratar man gärna om att när du har en utvändig isolerande fuktspärr som just Optidrain så är dess dränerande, kapillärbrytande och värmeisolerande egenskaper som gör att källarväggen faktiskt håller sig helt torr, varm och detta dessutom dygnet runt lik väl som året om. Man kan höra av sig direkt till Fuktspärrteknik för att få anpassade lösningar efter just ert hus eller vad som nu behöver isoleras. Dem har otrolig kunskap och är helt enkelt väldigt nördiga på ämnet. Känn med andra ord inte att du behöver ha full koll på vad detta faktiskt kommer att innebära redan nu utan se detta som en typ av introduktion av Optidrain och se till att helt enkelt ta reda på mer genom att kontakta Fuktspärrteknik och håll ditt hus fritt från fukt.