Vattenblästring ger fordonsdelar nytt liv

Ibland vill man rengöra delar på sin motorcykel, moped eller bil så att det ser ut som nya. Det finns många metoder att göra detta en av metoderna är att använda sig av vattenblästring. Denna metod går ut på att man använder sig av vatten som polerar ytan på det man vill göra rent. Den slipar bort rost och andra beläggningar utan att skada ytan. Denna metod av rengöring är bra att använda om man vill att delarna skall se ut som nya igen. Det finns flera verkstäder som utför detta. Det är ju toppen att man kan göra detta ifall man vill att ens MC eller moped ser ut som ny igen

Ett miljövänlig alternativ till rengöring

Vattenblästring är ett miljövänligt alternativ till andra traditionella metoder såsom sandblästring eller rengöring med kemikalier. Man arbetar med vatten med högt tryck och man kan använda en mängd olika tillbehör för att komma åt och få det resultat man vill uppnå med vatten blästringen. Metoden används förutom på fordonsdelar även inom byggindustrin. Vattenblästring innebär att det inte rör upp en massa damm eftersom fukten binder dammet. Så rent arbetsmiljömässigt är denna metoden att föredra.

 

Använd dig av proffs på en verkstad

 

Fördelarna är många med vattenblästring, man kan använda metoden på en mängs olika material som metall, betong, trä och plast. Dock finns det en del saker man skall tänka på när man använder denna metoden. Man arbetar med vatten under högt tryck så människor och djur kan ta skada av detta så det är viktigt med rätt skyddsutrustning och rätt kunskap för att gör detta. Så jag skulle vända mig till en verkstad för dom har rätt utrustning och alla möjliga olika tillbehör samt att dom har kunskap om vattenblästring.