Flanellskjorta – bästa plagget

Jag har köpt mig ytterligare en flanellskjorta. Det är säkert den tionde i ordningen. För jag fullkomligt älskar flanellskjortor. Och nu när det är inne med flanellskjortor igen så är det mycket lättare att få tag på snygga flanellskjortor.

Jag har flanellskjorta och jeans på mig nästan varje dag. När man är uppväxt på 70-talet är detta sånt som man haft på sig ända sen dess. Även om jeansen numera ofta är i stretch och lite större i modellen så är det i grunden samma outfit som jag alltid haft.

En skjorta för alla tillfällen

Du kanske protesterar när jag säger att flanellskjortan kan användas vid nästan alla tillfällen. Men enligt mig så är det få tillfällen när det inte går an. Begravningar och bröllop är två såna tillfällen. Annars går det faktiskt väldigt bra att ha sin mjuka skjorta på sig. I alla fall om man är kille. Det kanske är svårt att klä sig för fest i flanellskjorta om man är tjej.

Att bära en snyggare, tunnare flanellskjorta tillsammans med kavaj och en enfärgad slips är till och med inne just nu. Och det finns också flanellskjortor som är enfärgade även om man främst tänker på en rutig skjorta.

På vår och höst bär jag ofta en fodrad skjorta istället för jacka. Älskar verkligen den avslappnade stilen. Och på natten – då har jag en randig pyjamas i flanell 😊

Oftast köper jag mina flanellskjortor på nätet. Där finns det ett mycket större utbud än i vanliga klädbutiker. Och jag har allt från traditionella storrutiga skjortor i kraftig flanell till mer diskret rutiga skjortor i tunnare flanell. Dessa tunnare och lite snyggare flanellskjortor brukar jag ha på jobbet. Och när jag har besök på jobbet så händer det att jag tar på mig en enfärgad slips och en udda kavaj till min skjorta och mina jeans.

Du hittar för övrigt lite mer casual flanellskjortor på https://www.jagarliv.se/fritid/friluftsklader/flanellskjorta-fritidsklader/