Jag ska flytta utomlands

      Kommentarer inaktiverade för Jag ska flytta utomlands

Ja, en dröm är på väg att gå i uppfyllelse. I början av nästa år flyttar jag till Spanien. Det låter inte riktigt klokt, men det är sant. Jag har fått jobb i Malaga och ska sitta i en svensk kundtjänst där. Ska bli hur spännande som helst.

Lite ängslig är jag tyvärr också. En utlandsflytt är inget man gör varje år. Som tur är så behöver jag inte ta med mig några möbler eller utrustning. Men lite personliga saker vill jag allt ha med mig. Och sen kommer jag väl köpa lite inredning när jag väl är på plats. Min lägenhet här hemma ska jag hyra ut möblerad i andra hand till en kompis, så där får mycket grejer finnas kvar. Det som jag inte ska ha med på min utlandsflytt och som inte kompisen vill ha ska jag ställa i mammas och pappas källare.

Jobbet jag fått är på ett år till att börja med, sen får vi se vad som händer. Kanske vill jag vara kvar längre.

Att flytta till Spanien

Att det blev just Spanien är mest en slump. Det fanns gott om lediga jobb där och Malaga är ju ganska varmt även under vintern. Tyvärr kan det bli väldigt varmt under sommaren, men det ska ändå bli underbart att få lite mer sol och varmare väder.

Sen känns det ganska tryggt att flytta till Spanien. I området runt Malaga finns det ju väldigt många svenskar, både sådana som bor här permanent och sådana som är här som turister. Många permanentboende är väl pensionärer, men det finns också många som gör precis som jag och flyttar hit för att jobba ett tag.

En utlandsflytt till Spanien känns bättre än andra länder längre bort. Jag har en kompis som bor i Singapore och en annan som bor i Hongkong. Men det lockar inte mig. Även om jag vill ha ett äventyr så vill jag ha ett tryggt äventyr.