Krypgrundsisolering

      Kommentarer inaktiverade för Krypgrundsisolering

Är det din tur att isolera krypgrunden nu inför vintern så kanske du behöver läsa på lite mer om krypgrundsisolering. Kanske inte den roligaste lektyren men väldigt nödvändig i alla fall. Det finns pengar att spara här om du själv kan bli lite mer insatt i krypgrundsisolering och förhoppningsvis göra en del av arbetet själv, i alla fall lite av för- och efterarbete. Det skadar inte heller att vara lite mer insatt i problematiken med fukt och fuktskador för att förhindra att detta sker i framtiden. Det finns flera saker du kan göra själv eller i alla fall hålla bättre koll på så att eventuella skador kan åtgärdas innan det blir för stort.

Olika isolering för krypgrunder

Jag tror nog att i princip alla redan vet att det är bra om det är någorlunda varmt och torrt i en krypgrund. För att lyckas med detta så kan en avfuktare vara en del av lösningen, avfuktaren ser till att det blir en bra balans i fukthalten i krypgrunden. Med dagens skenande elpriser så vill man kanske inte ha igång en avfuktare i krypgrunden för jämnan, därför är det än viktigare med krypgrundsisolering. Det finns mängder med olika material för krypgrundsisolering så det kan vara lite svårt att veta vilket material som passar bäst i din krypgrund, därför bör du ta kontakt med en fackman för att få tips om vad du behöver.

Exempel på krypgrundsisolering

Bara för att nämna några olika typer av material för krypgrundsisolering så finns det till exempel skumglas och lättklinkerkulor, några olika patenterade isoleringar som Isodrän®, Celitflex® och Pordrän®. Det finns också något som kallas för armerad marktäckning som läggs över någon form av krypgrundsisolering. Fördelen med armerad marktäckning är bland annat att den reflekterar husets egna värmestrålning och kan då sänka den totala energiförbrukningen. Men som sagt, tala med en fackman för att få höra vad som rekommenderas för din krypgrund.